Syksyisen kylmä ja sateinen marraskuun viikonloppu oli mukavaa gerbiiliharrastusta täynnä.

dav

Gerbiilejä näyttelybokseineen odottamassa arvosteluun menemistä. © Jenny Haapala

Lauantaina 19.11. vietettiin Klaukkalan työväentalolla SGY:n Pikkujoulunäyttelyä ja tavallisesta näyttelystä poiketen paikalla olikin jo joulukoristeita ja tonttulakkeja. Minna Koivu arvosteli viralliset degut ja gerbiilit ja Venla Ulmala urakoi tuomarina pet-gerbiilien arvostelut. Myös silppurikilpailussa oli osanottajia. Tunnelma näyttelypaikalla oli rento ja on hienoa nähdä tällaisen näyttelykonkarin silmin, että uudet näytteilleasettajat tuntuivat viihtyvän näyttelyssä. Näyttelytunnelmaan kävi myös vierailijoita tutustumassa. Palkintojenjaossa hyvä tunnelma puhkesi raikuviksi aplodeiksi voittajille ja vielä kaiken lisäksi yleisöltä luonnistui jopa aaltotuuletuksetkin.

 

IMG_20161119_120200.jpg
Klaukkalan työväentalo tarjosi jälleen hyvät puitteet SGY:n toiminnalle. © Jenny Haapala

 

Allekirjoittaneelle näyttelyn tärkein kohokohta oli TOA (tuomariominaisuuksian arviointikoe), joka suoritettiin Minna Koivulle ja Pirita Laineelle. Virallisten gerbiilien ja degujen tuomariharjoittelijaksi pääseminen on hienoa, koska voi kasvattaa tietämystä ja sitä kuuluisaa ”gerbiilisilmää” näistä ihanista lemmikeistä. Rohkeasti kannattaisi monen muun vähän kokeneemman gerbiiliharrastajan suorittaa TOA ja aloittaa virallisten tuomariharjoittelu, jos on yhtään intoa tuomaroimista kohtaan.

IMG_20161119_120231.jpgPet-tuomari Venla Ulmala sihteerinsä Ada Heinosen kanssa. © Jenny Haapala

Sunnuntaina Klaukkalan työväentalolle kokoonnuttiin pet-tuomaripäivien, SGY:n syyskokouksen ja kasvattajapäivien merkeissä. Aiheet olivat mielenkiintoisia ja keskustelu hyvässä hengessä oli opettavaista. Suosittelen näitä kaikkia tuomareille, kasvattajille ja muille SGY:n toiminnasta kiinnostuneille jäsenille. Mitä enemmän on osallistujia, sitä kehittävämmät keskustelut saadaan aikaisiksi erilaisista aiheista. Vaikka tämän tapaisista päivistä tai kokouksista ei olisi aikaisempaa kokemusta, niin varsinkin uusien ihmisten mielipiteitä kuullaan innokkaasti ja kynnys pitää oma puheenvuoro on matala hyvän ja iloisen tunnelman vuoksi.

Teksti: Mira Väänänen
Kuvat: Jenny Haapala