Gaala160123testigerbiili
Gaalan testigerbiili työssään

Suomen Gerbiiliyhdistys ry:n Gaalajuhla järjestettiin Lahdessa 23.1.2016 pidetyn näyttelyn yhteydessä. Osallistujia oli hieman päälle kymmenen, eli kyseessä oli aika pienimuotoinen tilaisuus.

Gaala aloitettiin Mira Väänäsen lyhyillä tervetulosanoilla jonka jälkeen Minna Koivu (pitkän linjan gerbiiliharrastaja, -kasvattaja ja -tuomari) piti puheen. Puheessaan Minna käsitteli gerbiiliyhdistyksen nykytilaa ja tulevaisuuden näkymiä.

Puheen jälkeen oli vuorossa leikkimielisen Gaalakilpailun ensimmäinen osa: tietovisa. Gaalaväki jakautui joukkueisiin, jotka joutuivat vastaamaan kysymyksiin gerbiileistä, deguista ja muista hyppymyyristä sekä gerbiiliyhdistyksestä ja sen toiminnasta. Kysymyksissä arvuuteltiin mm. Suomen Mongolian Gerbiiliyhdistyksen perustamisvuotta, mitkä yksivärisitä gerbiiliväreistä ovat tummakyntisiä, puskahäntäjirdin latinankielistä nimeä sekä degujen erilaisten äännähdysten lukumäärää. Tietovisailuosuuden voiton vei Valkovatsaiset vain yhden pisteen erolla muihin joukkueisiin.

Tietokisan jälkeen oli aika syödä ja nauttia vapaasta yhdessäolosta. Ruokailusta siirryttiin jakamaan Vuoden Voittaja 2015 -palkintoja (lista voittajista löytyy gerbiiliyhdistyksen sivuilta). Onnea vielä kaikille vuonna 2015 menestyneille eläimille, omistajille ja kasvattajille! Palkintojen jakamisen jälkeen nautittiin kakkukahvit ynnä muut jälkiruuat.

Gaala160123rakentelua
Tunnelirakennelmaa valmistamassa

Jälkiruokapöydän jälkeen oli vuorossa viimeinen ohjelmanumero eli Gaalakilpailun toinen osa: tunneliaskartelu. Kukin joukkue sai kasan wc- ja talouspaperirullia, joista tuli kasata mahdollisimman hieno tunnelirakennelma gerbiileille. Tuomaristo (Mira Väänänen, Maria Öhman ja testigerbiili) arvostelivat rakennelmat luovuuden, käytettävyyden ja teknisen toteutuksen perusteella. Tämän rakenteluosion voittivat Nipsut, joiden gerbiilikiihdyttimen toimivuuden todisti testigerbiilistä irronnut hiukkanen eli papana. Myös yhteistuloksissa Nipsut kirivät johtoon papanan mitalla. Onnittelut!

Gaala160123kiihdytintesti
Gerbiilikiihdytin testattavana
Gaala160123papana
Gerbiilistä irtosi papana

Gaalakisan palkintojenjaon jälkeen oli sitten aika lopettaa juhla ja päästää juhlijat kotimatkalle. Talkooporukka jäi vielä siivoamaan juhlapaikkaa väsyneenä mutta onnellisena. Oli erittäin mukava nähdä gerbilistejä osallistumassa Gaalaan ja toivottavasti myös ensi vuonna saisimme yhtä onnistuneen juhlan järjestettyä.

Kirjoituksen rummutteli kasaan: Maria Öhman

Gaala160123rakennelma2
Yksi tunnelirakennelmista

P.S. Jos olet kiinnostunut Gaalan tai muiden tapahtumien järjestämisestä, ota rohkeasti yhetyttä SGYn hallitukseen, aktiivisia ihmisiä ja uusia ideoita tarvitaan aina lisää 🙂 .