cropped-blogikansi4.jpgJotenkin tyypillisen hölmö otsikko aloittaa bloggailu, mutta pakko se on jostain aloittaa. Tältä ensimmäiseltä kirjoitukselta ei kannata odottaa mitään maailmaa mullistavia ajatuksia tai edes suurempaa viihdearvoa: tämä postaus on kirjoitettu selventämään, miksi Suomen Gerbiiliyhdistyksen uusi blogi on perustettu.

SGYn hallitus päätti perustaa Aavikkorummutuksia-blogin, koska pelkkä perinteinen paperilehti ei enää riitä vastaamaan nykyajan tarpeisiin. Tarvitaan joustavampi ja nopeampi tapa julkaista ajankohtaisia kirjoituksia. Lisäksi blogissa voidaan julkaista useammin kirjoituksia kuin mitä paperilehden kanssa olisi mahdollista. Kotisivuilla julkaistavien artikkelien sijaan päätettiin perustaa nimenomaan blogi, jotta lukijoilla olisi myös mahdollisuus kommentoida kirjoituksia ja käydä keskustelua.

Blogi päätettiin perustaa ulkopuoliselle blogialustalle, jotta se olisi mahdollisimman helppokäyttöinen ja houkuttelisi lukijoita kotisivustolla julkaistavia artikkeli + kommenttiketju -sivuja paremmin. Blogin kautta toivotaan myös tavoitettavan suurempi määrä gerbiileistä, deguista ja muista hyppymyyristä kiinnostuneita ei-jäseniä – etenkin nuoria – jotka eivät välttämättä ”vietä aikaa” yhdistyksen kotisivuilla. Toki jotkin artikkelit saatetaan julkaista vain jäsenten luettavaksi, jolloin niiden lukemiseen tarvittavan salasanan saa SGYn jäsensivuilta.

Vaikka SGY:lle onkin nyt perustettu uusi blogi, emme silti unohda jäsenlehdestä pitäviä jäseniämmekään: Aavikkorumpu jatkaa olemassaoloaan. Blogi ja lehti täydentävät toisiaan niin, että parhaita paloja blogista voidaan julkaista myös Aavikkorummussa ja Aavikkorummun artikkeleja voidaan julkaista myös blogissa – tosin osa päällekkäisistä artikkeleista tulee blogiin vain lyhennettyinä versioina ja pitkä version lukeakseen pitää joko liittyä jäseneksi tai ostaa Aavikkorummun irtonumero (jos niitä on) jälkikäteen.

Alkuun blogia kirjoittavat SGYn hallituslaiset, mutta kunhan homma saadaan kunnolla pyörimään, toivomme saavamme kirjoituksia myös muiltakin yhdistyksemme jäseniltä. Aihepiirit vaihtelevat näyttelyistä ja kasvatuksesta yleiseen gerbiilihöpinään sekä saattaapa joukkoon joskus livahtaa jokin tylsä yhdistystoiminnan byrokratiasta kertova kirjoitus 😉 . Toivottavasti blogimme saisi paljon lukijoita ja kirjoituksemme auttaisivat SGYn tarkoituksen toteuttamisessa: ”Yhdistyksen tarkoituksena on gerbiili-, hyppymyyrä-ja degutietouden sekä harrastuksen ylläpitäminen ja kehittäminen jäsenistönsä keskuudessa. Yhdistyksen tavoitteena on edistää alaistensa lajien terveyttä ja hyvinvointia.”

Kirjoittaja: Maria Öhman